Bibelns budskap i berättarform!   


Jean-Marie Nkokolo 

Jean-Marie kommer från Nkayi i södra Kongo. Han är medlem i Frälsningsarmén i Nkayi och har varit ansvarig för ungdomsarbetet i Frälsningsarmén för Bouensa regionen under flera år. Innan han kom till SIL-Kongo han hade arbetat för mobiltelefonföretag, MTN, i deras säljavdelning och hans erfarenhet av försäljning har varit till hjälp för sitt arbete i distributionen av bibliska material.
Jean-Marie är för närvarande involverade i att främja användningen av Kituba skrifterna i tre regioner i södra Kongo. När han vinner erfarenhet av Kituba projektet hoppas vi att han också kommer att delta i utbildning i både kompetenta och muntliga bibelstudiemetoder till dem som arbetar i andra språk i framtiden. 

Om Projektet
Jean-Marie arbetar med att främja användandet av Kituba Nya testamentet i städer och byar i södra Kongo, liksom användningen av Bibeln på andra kongolesiska språk 
och han specialiserar sig nu på att främja användningen av Bibeln genom muntligt bibelberättande.

Din gåva ger Jean-Marie möjligheten att fortsätta sitt viktiga arbete

Ladda ned projektbeskrivningen för Jean-Marie


 


Folk&Språk

Folk&Språk – Wycliffe arbetar med bibelöversättning, språkforskning, litteraturproduktion, läsundervisning, högre utbildning, katastrofhjälp och socialt arbete. Fortfarande är det 1 778 folk som behöver få Bibeln översatt för första gången. Målet är att påbörja arbete i alla dessa senast år 2025.

Ge en gåva

Svensk Insamlingskontroll

Kontakt

info@folk.se
08-38 55 30
Sorterargatan 11
162 50 Vällingby