Jean-Marie Nkokolo 2020   


Jean-Marie från södra Kongo är en stor resurs för användningen av Nya testamentet på flera språk.

Jean-Marie Nkokolo kommer från södra Kongo och arbetar i Kitubaprojektet. Kituba är ett handelsspråk som talas av omkring två miljoner människor i hela södra Kongo. Nya testamentet på kituba har redan publicerats och översättning av Gamla testamentet pågår. Jean-Marie är nu involverad i att främja användningen av NT-översättningen i tre regioner i södra Kongo. Han ansvarar bland annat för att bygga relationer med lokala kyrkoledare, organisera workshops för att utbilda kyrkliga ledare att läsa på kituba och leda bibelstudier med hjälp av översättningen på kituba, samt följa upp med bibelstudiegrupper i lokala kyrkor. 

Jean-Marie har också spelat en viktig roll i att sätta upp ett system för försäljning och distribution av NT-översättningen på kituba och för närvarande övervakar han försäljningsställena i åtta städer i södra Kongo. 

 

Rapport Jean-Marie oktober 2020

Gåvor

22

Insamlat

7 450 SEK

Snittgåva

339 SEK

Insamlingsmål

84 000 SEK

7 450 SEK
0% 50% 100%

 


Folk&Språk

Folk&Språk – Wycliffe arbetar med bibelöversättning, språkforskning, litteraturproduktion, läsundervisning, högre utbildning, katastrofhjälp och socialt arbete. Fortfarande är det 1 778 folk som behöver få Bibeln översatt för första gången. Målet är att påbörja arbete i alla dessa senast år 2025.

Ge en gåva

Svensk Insamlingskontroll

Kontakt

info@folk.se
08-38 55 30
Salabacksgatan 58
754 32 Uppsala